UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна запасла майже 4 млн доз COVID-вакцин на червень

Нова партія вакцини Pfizer надійде на цьому тижні.

В Україні для вакцинації в червні є 3,9 млн доз вакцини проти COVID-19. Про це у вівторок, 8 червня, повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко ефірі "Україна 24".

Він також зазначив, що темпи вакцинації поступово будуть нарощуватися.

"На червень у нас, за розрахунками, на використання 3 млн 900 тисяч вакцин. Тому ми інтенсивно нарощуємо темпи вакцинації, ми вже вийшли на темпи по 50 тисяч в день, але це тільки початок, з кожним днем ​​нарощування вакцинації буде відбуватися все інтенсивніше", - сказав Ляшко.

Він також нагадав, що в Україну була доставлена ​​вакцина AstraZeneca, яку будуть використовувати для другого щеплення тих, хто отримав першу дозу цієї вакцини три місяці тому.

А під час засідання Палати місцевих влад Конгресу місцевих властей в Дніпрі Ляшко повідомив, що Україна в середу отримує 500 тис. доз вакцини виробництва Pfizer-BioNTech, закупленої за державним контрактом.

"Щосереди приходить партія вакцини із закуплених за державні кошти - 500 тис. доз вакцини Pfizer", - сказав Ляшко.

За його словами, в цілому на червень Україна має 1,5 млн доз вакцини Pfizer, стільки ж доз вакцини CoronaVac, 700 тис. доз вакцини AstraZeneca. Остання вже розвезена по областям і призначена для проведення другого щеплення тим, хто отримав першу дозу в лютому-квітні.

Читайте також: Фахівці пояснили, чому Україна поки не вакцинуватиме дітей від ковіду

Як повідомляється в прес-релізі ЮНІСЕФ, перші 117 тис. доз в рамках цієї партії прибули в Україну у вівторок.

Відзначимо, в суботу в пунктах вакцинації щепилися 2,5 тисячі жителів. У найближчі вихідні два пункти вакцинації відкриють в Київській області - в Броварах і Білій Церкві.

У МОЗ повідомили про те, що українці, які вже отримали обидва щеплення вакциною проти COVID-19, при необхідності можуть отримати міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Його можна пред'являти при перетині державного кордону.