UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна закриває повітряний простір

З аеропорту "Бориспіль" евакуюють людей.

Міжнародна система сповіщень для авіаперсоналу NOTAM повідомила, що польоти цивільних літаків у повітряному просторі над Україною обмежені через можливі загрози, передає «Інтерфак-Україна».

«Польоти цивільних літаків у межах Київського, Дніпровського, Львівського, Одеського, Сімферопольського районів польотної інформації та Київського району польотної інформації верхнього повітряного простору обмежені через потенційну загрозу для цивільної авіації», – йдеться у повідомленні.

При цьому з аеропорту «Бориспіль» (Київська область) евакуювали пасажирів та персонал.

В "Украерорусі" повідомили про закриття повітряного простору над країною.

«Ґрунтуючись на терміновому повідомленні Головного центру використання повітряного простору цивільної авіації РФ, через високий ризик авіаційної безпеки для цивільної авіації з 00.45 utc (2.45 за київським часом) ОГВС України - згідно з вимогами Повітряного кодексу України та Положення про використання повітряного простору України. заходи щодо закриття повітряного простору України для цивільних користувачів повітряного простору. Надання послуг обслуговування повітряного руху цивільними користувачами повітряного простору України зупиняється», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Маріуполі та Одесі висаджується російський десант

Нагадаємо, Путін зробив термінову заяву про проведення спеціальної військової операції із захисту Донбасу.