UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна вивезла з Кабула 400 осіб - ОП

У суботу з Афганістану здійснили три рейси.

Україна евакуювала з Афганістану ще близько 400 осіб. З Кабула вилетіли три літаки. Про це повідомили в ОП.

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк розповів, що в суботу, 28 серпня, з Афганістану вилетів не один літак, а відразу три.

«Десь близько 400 осіб евакуйовано. Прямо зараз сів другий літак. Трохи пізніше, через годину-півтора сяде третій», - повідомив він.

Зустрічати рейси будуть голова ОП Андрій Єрмак, міністр оборони Андрій Таран, і заступник міністра закордонних справ Євген Єнін.

«На бортах багато громадян України, є громадяни США, журналісти в тому числі», - додав Подоляк.

Голова Офісу президента Андрій Ермакв у свою чергу зазначив, що всі громадяни України, які попросили про евакуацію, вивезені.

"На сьогодні ми можемо сказати, що всі українські громадяни, які виявили бажання виїхати з Афганістану, які зв'язалися з МЗС України, з нашими військовими, які були в Кабулі... ми вже всіх евакуювали", - сказав він в аеропорту Бориспіль в суботу, 28 серпня, зустрічаючи евакуаційні літаки.

Читайте також: Країни одна за одною завершують евакуацію з Афганістану. Вивезти усіх охочих не вдається

Нагадаємо, 26 серпня в Кабулі прогриміла серія вибухів через підриви смертників. Відповідальність за теракти на себе взяла терористична організація ІГІЛ. Угруповання «Талібан», яке звільнило з афганських в'язниць бойовиків «Ісламської держави» і «Аль-Каїди», засудила теракт.

Повідомляється, що в результаті терактів загинуло близько 90 афганців і 13 військових США. Крім цього є велика кількість поранених - 150 осіб. У Вашингтоні очікують, що теракти, які прогриміли в Кабулі - не останні.

Детальніше про наслідки дій Вашингтона і дестабілізацію в регіоні - в статті Миколи Замикули «Що залишиться в Афганістані після виведення американських військ?», А також в матеріалі Олексія Їжака «Трагедія Афганістану: «Талібан» прийшов» для читачів ZN.UA.