UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна вивчає можливість закупівлі вакцини і тестів в Британії - Кулеба

Для цього хочуть задіяти фінансові інструменти UKEF.

Україна хоче закупити британські тести і вакцину для боротьби з COVID-19, для цього вивчає можливість використання фінансових інструментів Експортно-кредитного агентства Великобританії (UK Export Finance, UKEF), повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, передає "Інтерфакс-Україна".

"Зараз йде переговорний процес щодо реалізації спільного проекту розвитку українського флоту і відповідної інфраструктури. Також ми вивчаємо можливість використання фінансових інструментів UKEF для придбання британських тестів і вакцини в рамках боротьби з коронавирусной інфекцією", - розповів Кулеба.

Він також зазначив, що іншим напрямком є можливість використання цих ресурсів для будівництва найбільшої в Європі наземної вітряної електростанції в Запорізькій області (проект "Зофія").

Глава МЗС нагадав, що в рамках підписаного 8 жовтня 2020 року меморандуму про співпрацю між UK Export Finance і Кабміном України визначено п'ять пріоритетних сфер: безпека і оборона, інфраструктура, сільське господарство, енергетика та охорона здоров'я. Однак, за його словами, співпраця не обмежується цими галузями.

Читайте також: Більше половини українців готові зробити щеплення від коронавірусу, якщо воно буде безкоштовним – опитування

Нагадаємо, що Великобританія стала першою в світі країною, яка схвалила вакцину від Pfizer і BioNTech для широкого використання. Вже найближчим часом в країні може початися вакцинації людей з груп ризику.

В даний час Великобританія замовила 40 млн доз вакцини, щоб вакцинувати 20 млн чоловік. Перші дози будуть в країні в найближчі дні.