UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна відзначає День незалежності

Цього року ми святкуємо 30-ту річницю незалежності нашої країни.

24 серпня Україна відзначає 30-ту річницю проголошення Незалежності. Свято відзначають щорічно в один і той же день, воно є офіційним вихідним. Цього року на День незалежності українці відпочивають відразу чотири дні : з 21 по 24 серпня.

На честь свята в Україні пройдуть урочисті заходи. У Києві відбудеться парад, який цього року пройде і на Хрещатику, і на Дніпрі. Крім того, на НСК «Олміпійскій» відбудеться масштабний концерт за участю українських зірок.

Історія свята

Вперше свято відзначили 16 липня, оскільки саме в цей день в 1990 році була прийнята Декларацію про державний суверенітет України. Але вже в 1991 році 24 серпня було прийнято Акт проголошення незалежності України, тому свято перенесли на цей день.

Перед проголошенням незалежності відбувся всеукраїнський референдум, на якому народ України підтвердив бажання жити в незалежній країні.

Читайте також: Військовий парад до Дня незалежності України: що покажуть

На питання "Чи підтверджуєте Ви Акт проголошення незалежності України?" ствердно відповіли 28 млн. 804 тис. українців що склало 90,32% з тих, хто взяв участь в голосуванні.