UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна відправила Ірану багато послань щодо допомоги Росії у сфері БпЛА — Зеленський

Війна між Ізраїлем та ХАМАС є великим викликом, але російська агресія створює ризики безпосередньо для Заходу, нагадав він. 

Україна передала Ірану "багато послань" про те, що він не повинен постачати Росії дони та передавати ліцензії на їх виробництво та будівництво заводу для виготовлення БпЛА, заявив під час ефіру на Fox News президент Володимир Зеленський. Він також назвав великим викликом для миру війну Ізраїлю та ХАМАС, проте нагадав, що  ігнорування російської загрози буде створювати ризики вже для країн Заходу. 

Зеленський зауважив, що Україна зараз перебуває "в центрі глобальних ризиків". Тим часом Росія продовжує надихатися своїми діями й буде робити це далі, якщо зі сторони світової спільноти не буде опору. 

Читайте також: Камишін: Україна вийша на серійне виробництво вітчизняних "Шахедів" — десятки в місяць

Не секрет, що Іран протягом тривалого часу постачає Росії дрони-камікадзе Shahed-136, які окупанти використовують у війні проти України. Та нещодавно у Білому домі попередили, що Тегеран таки розглядає можливість постачати агресору також балістичні ракети  Fateh-110 і Zolfaghar. Їх радіус дії 300 і 700 кілометрів відповідно.