UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна тимчасово втратила вихід до Азовського моря

Генеральний штаб ЗСУ повідомив про тактичний успіх окупантів в акваторії Азовського моря.

Українські військові наразі не контролюють акваторію Азовського моря та тимчасово не мають виходу до нього. Про це повідомила пресслужба Генерального штабу ЗСУ.

"Частково окупанти досягли успіху у Донецькому операційному районі - тимчасово позбавили Україну виходу до Азовського моря. На підступах до Миколаєва ворог був зупинений спільними діями підрозділів Сил оборони", - зазначено в публікації.

Станом на 24:00 18 березня основні зусилля російські війська сконцентрували на сході України в зоні ООС. Окупанти намагаються закріпитися в околицях Рубіжного та Попасної Луганської області та повністю заблокувати Сєвєродонецьк. Активні бойові дії йдуть в населених пунктах Донецької області Авдіївка, Кримське, Тарамчук, Верхньоторецьке, також не вщухають бої за місто-герой Маріуполь.

Читайте також: Військовим шляхом врятувати Маріуполь не вийде: Арестович пояснив ситуацію

На інших напрямках окупанти намагаються закріпитись, налаштувати логістичне забезпечення та перегрупувати сили. Паралельно здійсню повітряні атаки на мирні міста, руйнуючу цивільну інфраструктуру.

"Тільки протягом поточної доби противником нанесено 4 ракетних удари (14 ракет) та здійснено понад 40 авіаційних нальотів. Збройні Сили України стримують противника та здійснюють контрнаступальні дії у визначених операційних районах. Завдають артилерійських та ракетно-бомбових ударів по угрупуванням військ та колонах техніки", - повідомляє Генштаб.

Нагадаємо, раніше Генеральний штабу ЗСУ повідомив, що Росія хоче перекинути в Україну свої війська з Вірменії