UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна сподівається отримати американські винищувачі F-15

Дроздов не уточнив, хто літатиме на сучасних літаках четвертого і п'ятого поколінь.

Командувач повітряних сил України Сергій Дроздов заявив, що Україна  планує взяти на озброєння винищувачі п'ятого покоління, у тому числі американські винищувачі F-15. Про це він повідомив на презентації стратегії Повітряних сил-2025, передає Український мілітарний портал.

Зокрема Командувач заявив, що ПС ЗСУ на першому етапі переозброєння планують отримати новий багатофункціональний літак покоління 4++. Далі ж, за словами Дроздова, Україна розраховує отримати літак 5-го покоління.

"Розглядається на першому етапі літак типу Gripen (JAS39 – ред.) і F-15 (ймовірно F-15EX – ред.) В подальшому з поглибленням відносин з країнами-партнерами перехід на сучасний літак 5-го покоління F-35", - зазначив Дроздов, додавши, що упродовж найближчих десяти років Повітряні сили України будуть змушені вивести зі складу основні зразки бойової техніки. Сьогодні вони стоять на озброєнні.

Читайте також: «Наймолодшим» українським літакам 29 років – командувач Повітряних сил ЗСУ

Раніше державний секретар США Ентоні Блінкен під час свого виступу в Конгресі 10 березня, заявив, що Америка добре обізнана щодо викликів, які сьогодні стоять перед Україною, та готова посилити її підтримку в різних сферах. Блінкен зокрема зазначив, що США виступають проти російської агресії в Донбасі та рішуче не підтримують спроби РФ анексувати Крим.