UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна щорічно може виробляти три мільйони дронів — Мінстратегпром

Для цього потрібно фінансування.

Україна щорічно може виробляти три мільйони дронів завдяки виробничим потужностям та допомозі західних партнерів. Проте українська промисловість потребує фінансування, повідомила заступниця міністра стратегічної промисловості Анна Гвоздяр, передає "Суспільне".

"В нас достатньо великі виробничі спроможності, ми можемо виробити на сьогодні понад три мільйони дронів різних типів. Для цього нам потрібно фінансування", — заявила заступниця міністра. 

Вона додала, що Українська держава покриває частину потреб у плані фінансування, проте важливою є допомога партнерів. Фінансувати закупівлю українських дронів для ЗСУ зобовʼязалась Канада, наразі ведуться перемовини з цього приводу з іншими країнами, зокрема з Британією. 

Читайте також: Україна збільшила виробництво ударних дронів, але ракети також потрібні – Зеленський

Гвоздяр також повідомила, що для мільйонів дронів потрібно стільки ж боєприпасів. Зараз міністерство робить лінійку безпілотників з боєприпасами, які необхідні українському війську.

Наразі в Україні дрони виготовляє як держава, так і приватні виробники. Вони покривають частину потреб війська, проте цього не вистачає для того, аби ефективно відбивати російську агресію. У березні міністр цифрової трансформації Михайло Федоров заявляв, що Україна може виробляти два мільйони дронів на рік. Тоді він також посилався на необхідність фінансування галузі. 

Нагадаємо, під час пресконференції у грудні минулого року, президент Володимир Зеленський заявив, що цьогоріч Україна повинна виготовити мільйон дронів. Пізніше у Мінцифри заявили, що плани президента є реальними. Там наголосили, що Україна може виготовити ще більше дронів, аніж пообіцяв Зеленський. 

Про те, як революція дронів змінює війну та з якими проблемами стикається Україна у їхньому виробництві, читайте у статті офіцера ЗСУ, який займається виробництвом дронів та БПЛА Юрія Касьянова "Якою війна буде завтра? Що необхідно зробити, аби не програти Росії" на ZN.UA.