UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна продовжує військову операцію в режимі тиші на Кінбурнській косі – ОК "Південь"

Бойові дії щодо повного звільнення Миколаївської області мають свої особливості.

На території Кінбурнської коси в Миколаївській області наразі продовжується військова операція Збройних сил України з деокупації, але держава поки зберігає інформаційну тишу. Про це заявила керівниця об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк у ефірі телемарафону, пояснивши особливості бойових дій у згаданому районі.

За її словами, специфіка ситуації на частині Миколаївщини, що залишається зайнятою російською армією, полягає в географічних чинниках. Ворог може підтягувати туди резерви з тимчасово захопленої території Херсонщини й після ударів, завданих нашими бійцями.

"Тим не менш, ми продовжуємо бойову роботу. Як тільки буде результат, ми про нього відзвітуємо. Наразі це військова операція в режимі тиші", – зазначила Гуменюк.

Керівниця пресцентру також додала, що через географічні особливості війська РФ не можуть розмістити дуже багато сил на Кінбурнській косі, яка майже з усіх боків оточена водою.

Читайте також: WP: Україні важко розширити свій наступ через сильну оборону Росії

"Вода все ж таки створює передумови для того, щоб там не втриматись. До того ж і погода на нашому боці. У ці часи зазвичай там дуже сильно штормить. І втриматися, навіть просто перебуваючи на місці, неможливо, тому що вже потужні вітри, шторми. Змиває і зливає ворога навіть природа з цієї землі", – зауважила вона.

Водночас, за словами Гуменюк, такі погодні умови скоріше можна вважати плюсом для наших захисників.

Крім цього, вона пояснила, що Кінбурнську косу важливо звільнити від окупантів для того, щоб Миколаївський порт зміг розпочати безпечну роботу в межах “зернової угоди”. Глава пресцентру висловила надію, що з гарантіями безпеки шляху з Миколаєва зможуть допомогти й міжнародні партнери.

Раніше повідомлялося, що в Луганській області українські військові поступово просуваються на напрямку Сватове–Кремінна