UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна повернула ще одну депортовану до РФ дитину – Лубінець

"14-річна Вероніка, яка опинилася в РФ після того, як в Україну вдерлася країна-терорист, нині вже перебуває вдома".

Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець розповів, що Україні вдалося повернути додому ще одну дитину, яку окупанти незаконно вивезли до РФ. Про це він написав у своєму Telegram.

"14-річна Вероніка, яка опинилася в РФ після того, як в Україну вдерлася країна-терорист, нині вже перебуває вдома. Її бабуся з жахом та сльозами на очах згадує, що довелося пройти, аби повернути онуку на рідну землю" – зазначив Лубінець.

Він розповів, що разом з представником з прав людини в системі органів сектору безпеки й оборони Олександром Кононенком вони поспілкувалися з повернутою українкою та її законним представником – бабусею.

"Ми знаємо, який нелегкий шлях подолала жінка, аби перевезти онуку на територію України. На щастя, цього разу все вдалося", – підкреслив омбудсмен.

За його словами, дитина пройде реабілітацію та отримає необхідну допомогу, як медичну, так і гуманітарну.

"Працюємо для того, аби повернути додому кожну українську дитину і покарати тих, хто їх вивозить та тримає в заручниках на чужій території", − додав уповноважений ВР з прав людини.

Читайте також: Володимир Зеленський: Жодна міжнародна організація не може повернути нам дітей, яких вкрала Росія

Раніше повідомлялося, що офіс Уповноваженого ВР України з прав людини та представники Державної думи РФ розпочали спільну діяльність з моніторингових відвідувань місць утримання цивільних осіб з обох сторін та передачі їм наборів речей першої необхідності.