UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна почала боротьбу з російською агентурою в 2020-му — Данілов

Саме з того часу країну, за його словами, почали готувати до повномасштабної війни. 

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Київ почав боротьбу  з російською агентурою ще у 2020-му. Під час ефіру на "Радіо Свобода" він також зазначив, що перші "дзвіночки" про наближення повномасштабного вторгнення були 30 жовтня 2021 року. 

Та сама війна почалася значно раніше - коли Владімір Путін вдерся на Кримський півострів.

"І, на превеликий жаль, на той час відсічі з боку України він не отримав і пішов далі, - зазначив Данілов. - Починаючи з 2020 року, ми знищували тут російську агентуру і прибирали роль російських медіа, які називалися медіа, а насправді були пропагандою. Ми готували країну до війни". 

Читайте також: На початку війни ми були в дуже складній ситуації. У Росії військова наука розвинена на високому рівні — головнокомандувач ЗСУ

Наша перемога народжується на полі бою, але вона також у чіткому розумінні того, що відбувається навколо. Геополітика, яка вмерла рік тому, потрохи повертається. Окрім Росії всі хочуть миру, але кожен бачить його по-своєму — Україна, США, Китай. Про це Сергій Корсунський пише в статті "Всі хочуть різної перемоги у війні з Росією: що ми маємо знати".