UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна перейшла на літній час

Сьогодні вночі українці перевели стрілки годинника на одну годину вперед.

У 2023 році Україна перейшла на літній час вночі 26 березня. Так, сьогодні о 3:00 ночі стрілки годинників в країні перевели на годину вперед.

Перехід з зимового на літній час і навпаки прописане у постанові Кабінету міністрів від 13 травня 1996 року № 509 «Про порядок обчислення часу на території України». Кожного року в останню неділю березня відбувається переведення стрілок годинників на літній час, а на зимовий – в останню неділю жовтня.

Читайте також: Перехід на літній час: чому його не скасували в Україні

Слід зазначити, що Комітет з питань економічного розвитку понад два роки тому рекомендував нардепам у Верховній Раді прийняти за основу законопроєкт № 4201 «Про обчислення часу в Україні». Автори проєкту закону свою позицію пояснювали тим, що переведення стрілок годинників негативно впливає на здоров'я людей. Парламент на початку березня 2021 року прийняв його у першому читанні, але не зміг проголосувати у другому читанні та відправив документ на доопрацювання.

Раніше ми писали, під час переходу з зимового на літній час деякі люди можуть відчувати погіршення самопочуття. Тому необхідно заздалегідь підготувати організм до переходу на літній час.