UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна отримала 600 млн євро макрофінансової допомоги від ЄС — глава Єврокомісії

ЄС також планує працювати над платформою реконструкції, щоб допомогти відновити Україну.

Єврокомісія виплатила новий транш макрофінансової допомоги Україні у розмірі 600 млн євро. Кошти є частиною запланованої допомоги в розмірі 9 млрд євро. Про це повідомила глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн в Twitter.

«Сьогодні ми виплатили новий транш у розмірі 600 млн євро в рамках макрофінансової допомоги Україні. Ми запропонували додатковий кредит у розмірі 9 мільярдів євро для України у 2022 році», - йдеться у публікації.

Також, за словами глави Єврокомісії, крім макрофінансової допомоги, Євросоюз планує працювати над платформою реконструкції, щоб допомогти відновити Україну як вільну, демократичну країну.

Читайте також: Країни G7 збираються виділити 18,4 млрд доларів на підтримку України — Reuters

Раніше повідомлялося, що Єврокомісія заявила про намір надати Україні новий пакет макрофінансової допомоги на 9 млрд євро у 2022 році.

Кожен місяць війни обходиться Україні у 10 мільярдів доларів. Десь стільки всі наші регіони витратили за весь минулий рік. Тож, попри те, що починали цей рік ми із непоганими показниками, до таких видатків однозначно не готувалися. З якими проблемами зіткнулася українська економіка через російську агресію і як їх вирішувати розповідає Юлія Самаєва у матеріалі «Скільки грошей не вистачає Україні та де їх взяти».