UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна отримає від ЄС автомобілі та обладнання для Нацполіції вартістю понад 3 млн євро

Нове обладнання дозволить ефективніше організувати роботу правоохоронців в містах, громадах і на вулицях країни.

Національна поліція України отримає від Європейського Союзу автомобілі та обладнання для співпраці з Європолом та Інтерполом, йдеться у пресанонсі Консультативної місії ЄС в Україні (EUAM Ukraine). Урочиста церемонія передачі відбудеться 10 вересня, вартість устаткування – близько 3,4 млн євро.

«Національна поліція України отримає 18 патрульних автомобілів, 40 автомобілів для підрозділів забезпечення публічної безпеки і порядку, дев'ять дефібриляторів, сучасні сервери та системи зберігання даних, а також костюми вибухотехніків та супутнє обладнання. (…) Завдяки обладнанню, Нацполіція зможе більш ефективно вести професійну діяльність та виконувати свої обов'язки щодо створення безпечного середовища в містах, громадах і на вулицях України», - наголошується в анонсі.

Участь у церемонії візьмуть:

Читайте також: ЄС та ООН допомагають Нацполіції боротися з домашнім насильством в Україні 

Закупівля обладнання проводилася у межах програми «Підтримка реформ з розвитку верховенства права в Україні у сферах діяльності поліції, прокуратури та належного управління» (ПРАВО-Поліція), що реалізується за фінансової підтримки ЄС Управлінням ООН з обслуговування програми (ЮНОПС) у тісній співпраці з Консультативною місією ЄС в Україні. 

Метою програми є сприяння верховенству права в Україні та його узгодження з найкращими практиками ЄС та світу. Програма фінансується Євросоюзом, і її бюджет становить 36 мільйонів євро.