UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна отримає ракетне озброєння і військові кораблі від Британії — посол Пристайко

Перший військовий корабель для України побудують у Великобританії, а потім технології передадуть українським корабельням

Великобританія передасть Україні ракетне озброєння і військові кораблі. Надалі українські корабельні отримають технології з їх будівництва. Про це заявив посол України у Великій Британії Вадим Пристайко в інтерв'ю телеканалу «Дім».

«Чотири напрямки, які посилять здатність нашого військового флоту, будуть реалізовані й найближчим часом буде оголошено про це. Я переконаний, що найближчим часом буде придбано два вже діючих корабля, вони відразу підуть до складу ВМС, буде розпочато роботу з будівництва двох військово-морських портів, буде розпочато будівництво кораблів меншого класу в Україні та Великій Британії», — сказав Пристайко.

За його словами, перший військовий корабель для України побудують у Великій Британії, а потім технології передадуть українським корабельням. Перші кораблі, які британці передадуть Україні — це тральники, які допоможуть захистити узбережжя від мінної загрози.

«І нарешті, що дуже важливо, ми отримаємо ракетну зброю, яка допоможе реально підсилити можливості на морі», — сказав Пристайко.

Читайте також: Зеленський розповів, коли Україна отримає американські бойові катери Mark VI

Раніше повідомлялося, що Національний антарктичний науковий центр України купив у Британської антарктичної служби криголам James Clark Ross, який з 1990 до 2021 року був флагманом британських полярників. Останні 20 років Україна не мала жодного криголама.