UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна отримає експериментальні ліки прямої дії на COVID-19

Також закуплено препарати "Ремдесівір" і "Тоцилізумаб".

В Україну доставлять нові медичні препарати, які надають пряму дію на коронавірус.

Вони будуть призначатися для хворих, які перебувають на лікуванні вдома, повідомляє пресцентр МОЗ.

"Є домовленості про постачання інноваційного противірусного препарату прямої дії, про це буде повідомлено додатково", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією міністерства, препарат отримають хворі коронавірусів пацієнти, щоб в процесі лікування уникнути ускладнень і госпіталізації.

Зараз ліки знаходяться на останній третій стадії клінічних досліджень, але МОЗ домовився про квоту на постачання препарату для лікування 300 тисяч пацієнтів.

Крім цього триває закупівля 18,4 тисячі упаковок препарату [blink title=""Ремдесівір"" headinfo="Ремдесівір"]Ремдесівір (Remdesivir) - новий противірусний препарат в класі нуклеозидних інгібіторів зворотної транскриптази. Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США 1 травня 2020 видало в спрощеному порядку "дозвіл для екстреного використання" ремдесівіру для лікування COVID-19[/blink], правда, на жаль, знову у Пакистану.

Також державне підприємство "Медичні закупівлі України" закупило 2,784 тисячі флаконів препарату [blink title=""Тоцилізумаб"" headinfo="Тоцилізумаб"]Тоцилізумаб - синтетичний лікарський препарат, який є генно-інженерних рекомбінантним гуманізованим моноклональним антитілом до інтерлейкіну-6. Механізм дії препарату полягає у зв'язуванні тоцилізумабу як з тими, які циркулюють, так і розміщеними на поверхні клітин рецепторами до інтерлейкіну-6, що призводить до зниження вироблення білків гострої фази запалення[/blink] для лікування важких хворих з COVID-19.

Читайте також: ЄС готовий відчинити двері для подорожуючих із українськими COVID-сертифікатами

Раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів вніс препарат Janssen (Johnson & Johnson) в список вакцин проти коронавірусу, після вакцинації якими видаватися COVID-сертифікат. Таке рішення уряд прийняв на засіданні 18 серпня.

Тепер COVID-сертифікат буде видаватися після щеплення вакцинами: Pfizer & BioNTech; CoronaVac; CoviShield; AstraZeneca; Vaxveria; Moderna; Janssen.

Також МОЗ запропонував підприємствам, які провели серед своїх співробітників масову вакцинацію, роздрукувати і наклеїти на вході відповідні наклейки.

Приклад наклейки запропонований на сторінці Facebook МОЗ.