UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна отримає 300 апаратів ШВЛ з Вьетнаму – Кулеба

Загальна вартість партії апаратів штучної вентиляції легенів – майже $2,4 млн.

Україна отримає в якості гуманітарної допомоги від В'єтнаму 300 портативних апаратів штучної вентиляції легенів для боротьби з коронавірусом, повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час брифінгу 14 липня.

За його словами, світ готується до другої хвилі пандемії , і відповідно попит на апарати ШВЛ не приходить.

«Кожна країна намагається мати належний запас таких апаратів для того, щоб мати можливість рятувати життя своїх найбільш важких хворих, і ми по всьому світу полювали на ШВЛ, і зрештою нам вдалося разом з нашими партнерами у В'єтнамі забезпечити надання Україні партії в 300 портативних апаратів ШВЛ. В Україну вони прибудуть сьогодні. Держава не заплатила за ці апарати ні копійки. Ці апарати є гуманітарною допомогою", - зазначив він.

Загальна вартість партії майже 2,4 млн доларів США, але їх В'єтнам надав безкоштовно. Це гуманітарна допомога від в'єтнамської компанії Vingroup.

Кулеба додав, що в Україну прибудуть апарати моделі Vsmart VFS-510, які виготовляються за технологією американської компанії Medtronic. Очікується поставка ще однієї партії в'єтнамських ШВЛ.

Дивіться відео на 6 хвилині.

Читайте також: Індія надасть Україні дефіцитні ліки від COVID-19

Раніше Україна отримала від Польщі 13 вантажівок з гуманітарним вантажем для боротьби з COVID-19. Польський гуманітарний конвой доставив дезінфікуючі засоби, медичні маски, рукавички, захисні костюми та лицеві щитки.

Гуманітарну допомогу розподілять між Державною службою з надзвичайних ситуацій, Міністерством оборони, Державною прикордонною службою та установами охорони здоров'я. Окрему адресну доставку товарів будуть здійснювати в місто Слов'янськ.