UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна отримає 17 мільйонів євро на житло для ВПО

Фінансування нададуть міжнародні донори.

Міжнародні донори нададуть Україні 17 мільйонів євро на житлове кредитування для внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомила віцепрем’єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Верещук зустрілася з представниками Держмолодьжитла та Офісу Кредитної установи для відбудови (KfW) в Україні. У 2023 році на реалізацію житлового кредитування для ВПО партнери нададуть Україні додатковий грант.

Читайте також: У Мінерінтеграції розповіли, як отримати посвідчення члена родини зниклої безвісти особи

З 2021 року за підтримки уряду Німеччини міжнародні донори успішно реалізують в Україні доступну програму кредитування житла для внутрішньо переміщених осіб. Упродовж цього періоду понад 650 переселенців отримали кредит (зі ставкою 3% річних) на загальну суму 892,6 мільйона гривень.

Нагадаємо, останній місяць минулого року приніс два рекорди за всю історію існування незалежної України – за зовнішньою допомогою та загального фінансування бюджету за місяць. Так, за грудень Україна отримала 5,5 мільярдів доларів або понад 200 мільярдів гривень міжнародних кредитів та грантів у бюджет.