UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна наступного тижня очікує хороших новин і рішень, які посилять оборону – Зеленський

Президент також вважає, що останніми діями РФ позбавила себе всіх можливостей маніпулювати дипломатією чи політикою.

Українська влада готується до дипломатичних заходів, які відбудуться протягом наступного тижня, що починається 9 січня, і очікує добрих новин для держави, а також рішень, які забезпечать додаткове посилення нашої оборони. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні.

Він зазначив, що дії Росії в зоні бойових дій під час оголошеного нею "різдвяного перемир’я" ще раз показали світові, що РФ "бреше навіть тоді, коли сама ж своїми заявами привертає увагу до ситуації на фронті".

Зеленський переконаний, що після цього вже жодна спроба росіян маніпулювати дипломатією чи політикою не працює.

Читайте також: Час табу минув: цього року Україна отримає від союзників зброю, яку не вдалося отримати у 2022 — Кулеба

Крім того, президент згадав про обстріл окупантами Херсона запалювальними снарядами після Різдва, удари по цивільній інфраструктурі Краматорська й інших міст Донбасу "саме тоді, коли у Москві звітували про нібито «мовчання» армії". 

Глава держави зазначив, що в минулі дні російські посадовці також вкотре погрожували Європі та світу.

"Тільки посилення України, тільки успіхи України, тільки відновлення територіальної цілісності України, тільки повернення всіх наших людей з полону, з російської неволі є гарантіями відновлення миру. Ми наближаємо це", – наголосив Зеленський.

Раніше президент України заявив, що нашій країні вдалося вивести силу й оборонну взаємодію з партнерами на потрібний їй рівень.