UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна знаходиться на передостанньому етапі війни — Данілов

Наступним буде "війна справедливості та відплати". 

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Україна у 2023 році розпочне наступальну війну наших захисників. На своїй сторінці в Facebook він зазначив, що в цьому ЗСУ допоможе озброєння від західних партнерів.

Йдеться про БМП Bradley, Marder, бронетранспортери Bastion, бронемашини AMX-10 RC, системи ППО Patriot "і багато чого іншого – менш публічного й зовсім непублічного". 

Ракетна та дронова програми України, додав Данілов, відіграють свою роль. 

Він окреслив чотири етапи війни, відзначивши, що Україна зараз перебуває на передостанньому: "Як світ змінював своє ставлення до Української війни за Незалежність – від партизанського руху до Перемоги: 

Читайте також: У розвідці пояснили, на чому базуються прогнози Буданова щодо закінчення війни

Нагадаємо, очільник української розвідки Кирило Буданов розповів, що Україна планує проведення масштабного контрнаступу навесні. "Найспекотнішими" бойові дії, за його прогнозами, будуть у березні. При цьому глава ГУР вважає, що 2023-й принесе нашій державі перемогу. За його словами, чекати хороших новин варто в середині або у другій половині року. 

Які організаційні та структурні зміни потрібні для прискорення нашої перемоги над ворогом? Як зміцнювати лідерство у військах і що означає по-справжньому дбати про солдата на фронті? Про це у статті Юрія Бутусова "Як здобути перемогу у 2023-му: створення "петлі Бойда"для України".