UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна може експортувати зелений та низьковуглецевий водень в майбутньому — Міненерго

Спеціалісти розповіли про українські технологічні перспективи.

Україна має серйозні перспективи, щоб стати експортером не тільки безвуглецевої електроенергії, а й зеленого та низьковуглецевого водню. Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

"Україна може стати експортером не лише безвуглецевої електроенергії, а й зеленого або низьковуглецевого водню та похідних, таких як зелений аміак та зелений метанол", - розповів заступник міністра енергетики Ярослав Демченков.

Чиновник послався на значний енергетичний потенціал України, який може допомогти Європі посилити її енергетичну безпеку, та закликав європейський бізнес уже зараз розпочинати роботу над відповідними спільними проєктами та інвестувати у відновлення українського енергосектору.

Читайте також: ЄС укладає ключову угоду щодо торгівлі викидами вуглецю

"Нам потрібно створити умови для того, щоб більша частина доданої вартості залишалася в Україні, і для цього потрібна підтримка наших партнерів у сфері зелених технологій і доступного фінансування", - додав Демченков.

Раніше міністр енергетики України Герман Галущенко назвав умову, за якої в Україні може більше не бути відключень електрики.