UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна конфіскувала активи РФ та Білорусі на 30 млрд гривень

Боротьба з агресором на економічному фронті триває.

Бюро економічної безпеки (БЕБ) забезпечило арешт на російські та білоруські активи на загальну суму 30 мільярдів гривень. Про це повідомила пресслужба БЕБ.

Зокрема, йдеться про 100 % корпоративних прав та активи гірничо-збагачувального комбінату, який здійснював видобуток титановмісної сировини, 17 800 вагонів орієнтовною вартістю близько 15 млрд грн, з них 1 625 вагонів з товарно-матеріальними цінностями вартістю близько 3 млрд грн, понад 160 одиниць автомобілів та спецтехніки на 220 млн грн, а також активи однієї з фінансових установ в сумі понад 12,4 млрд гривень.

«У першу чергу, ці активи не повинні працювати на країну агресора. По-друге, вони повинні належати Україні та приносити користь нашій державі», - заявив директор Бюро економічної безпеки України Вадим Мельник.

Читайте також: США наразі не можуть легально конфіскувати заморожені активи російського Центробанку — голова Мінфіну

Російські активи на території України переходять державі, а отримані таким чином кошти будуть направлені на посилення нашої армії, підтримку людей та відновлення країни. Про підписання відповідної постанови Уряду повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Він уточнив, що конфісковані активи Росії будуть передані Державному підприємству «Національний інвестиційний фонд».