UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна і США будуть співпрацювати у використанні інформації про подорожуючих

В Україні з'явився фундамент для створення по кращій світовій практиці національної системи виявлення терористичних загроз

Україна і США підписали документ, згідно з яким країни співпрацюватимуть в питанні обміну інформацією подорожуючих громадян. Про це повідомив глава Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко на своїй сторінці вFacebook.

«У Вашингтоні, перебуваючи в складі офіційної делегації на чолі з президентом України, підписав з Френсісом Дж. Руссо (US Customs and Border Protection) угоду між урядами України та Сполучених Штатів Америки про співробітництво щодо використання інформації про тих, хто подорожує. Це важливий крок нашого стратегічного партнерства в сфері безпеки. До того ж в Україні з'явився фундамент для створення по кращій світовій практиці національної системи виявлення терористичних загроз і протидії транскордонній злочинності», — написав Дейнеко.

«Фактично між нашими державами і прикордонними відомствами закладений новий рівень співпраці з використання інформації та аналізу ризиків, який націлений на захист кордонів та ідентифікації злочинців», — уточнив глава Держприкордонслужби.

«Без перебільшення, ця угода підвищить прикордонну і національну безпеку як України, так і США», — додав Дейнеко.

За його словами, Держприкордонслужба України докладе максимум зусиль для якнайшвидшого розгортання і використання в Україні Системи автоматизованого націлювання — Global (ATS-G), і що це — один з основних пріоритетів відомства.

Читайте також: Байден чекає на зустріч із Зеленським, щоб підтвердити прихильність США підтримці України

Нагадаємо, що Експортно-імпортний банк США (Exim Bank) і Мінекономіки України підписали меморандум про взаєморозуміння, який передбачає надання банком гарантій на суму $3 млрд щодо експорту продукції в Україну.