UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна і НАТО посилять співпрацю в галузі ВПК та аерокосмічних технологій

У Брюсселі відбулося засідання Комітету НАТО з питань партнерства і кооперативної безпеки, в якому взяла участь і українська делегація.

Україна продовжує свій шлях до НАТО, посилюючи співпрацю з Альянсом у різних аспектах безпекової діяльності. Черговий крок у цьому напрямку було зроблено під час засідання Комітету НАТО з питань партнерства і кооперативної безпеки, що відбулось у Брюсселі. Там було узгоджено майбутнє співробітництво сторін з відновлення економіки України, а також поглиблення зв’язків у галузі військово-промислового комплексу та аерокосмічних технологій. Про підсумки зустрічі повідомило Мінекономіки на офіційному сайті.

За інформацією відомства, засідання у Брюсселі відвідав заступник міністра економіки України Ігор Фоменко. Він зазначив, що першочергово обговорювалися способи та заходи з якнайшвидшого відновлення енергетичної та критичної інфраструктури, яка була пошкоджена російськими обстрілами. 

“Відтак, ключовими темами заходу стало післявоєнне відновлення країни та економіки. Розвиток ВПК, військових та аерокосмічних технологій, military-tech визначено нами  серед пріоритетних напрямків, покликаних стати драйверами зростання економіки. І основу для майбутнього зростання ми маємо закладати, зокрема й у співпраці з партнерами, вже сьогодні. За підсумками засідання можна говорити про посилення діалогу щодо реалізації спільних планів з відновлення”, – зазначив Фоменко. 

Також в Мінекономіки повідомили, що українська сторона під час обговорень підняла питання надання додаткових систем ППО. 

Читайте також: Зеленський і прем’єр Чорногорії підписали декларацію щодо інтеграції України в НАТО

Раніше повідомлялося, що Польща не передаватиме Україні системи ППО Patriot.

Після оголошення Путіним анексії чотирьох областей та його погрози застосувати ядерну зброю, у Києві подали заявку на вступ України до НАТО за прискореною процедурою. Чи відповість Північноатлантичний альянс згодою? Читайте у статті Володимира Кравченка "Чи буде Україна в НАТО: все залежить від трьох речей".