UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна і Грузія затвердили план двостороннього військового співробітництва

Відповідний документ був підписаний главами оборонних відомств

Оборонні відомства України та Грузії підписали план двостороннього співробітництва. Підписантами виступили глави міністерств оборони двох країн: Андрій Таран і Джуаншер Бурчуладзе. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

25 травня розпочався візит української делегації на чолі з Андрієм Тараном в Грузію. У перший день відбулися робочі зустрічі делегації Міноборони з прем'єр-міністром Грузії Гарібашвілі і міністром оборони Грузії Джуаншер Бурчуладзе.

«Нас з Грузією об'єднують спільні загрози і цілі розвитку... Ми сповнені рішучості поглибити співпрацю для ефективної протидії регіональним і глобальним загрозам», - сказав Таран.

З огляду на регулярні деструктивні прояви та агресії з боку РФ, Таран і Бурчуладзе визначили пріоритети двостороннього оборонного співробітництва за напрямками кібербезпеки, військово-технічної сфери, спільної участі в міжнародних військових навчаннях і впровадження стандартів НАТО в повсякденну діяльність національних збройних сил. Сторони обмінялися досвідом з протидії ескалації агресії РФ.

За результатами двосторонньої зустрічі Таран і Бурчуладзе підписали план двостороннього співробітництва між міністерствами оборони на певний термін.

Читайте також: Бутусов звільнився з посади радника міністра оборони України

Раніше повідомлялося, що уряд Японії на двосторонньому рівні планує продовжити надавати Україні допомогу і сприяння в проведенні широких реформ для забезпечення незалежності нашої країни і відновлення її територіальної цілісності.