UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна готова повернути тіла загиблих під Києвом та Черніговом росіян – Лямзін

Вчора ввечері українські військовослужбовці завантажили тіла російських окупантів у вагони-рефрижератори.

Українська військова адміністрація забезпечила зібрання та подальше транспортування тіл російських окупантів, яких зібрали після боїв під Києвом та Черніговом. Голова цивільно-військового співробітництва України Володимир Лямзін заявив, що українська сторона готова повернути їх, про це він розповів в коментарі для Reuters.

"Ми готові повернути тіла агресору. – Згідно з нормами міжнародного гуманітарного права, і Україна їх неухильно дотримується, після завершення активної фази конфлікту сторони мають повернути тіла військових іншої країни”.

Лямзін уточнив, що в різних регіонах України стояло кілька рефрижераторів, де зберігалися ці тіла. Зокрема кілька сотень зберігалися на об'єкті на околиці Києва, яке зняло інформагентство.

Читайте також: «Буча – це краєвид жаху»: The New York Times опублікувала карту вбивств мирних жителів

"У цьому рефрижераторному поїзді зберігається кілька сотень тіл російських окупантів. Більшість привезено з Київської області, є і з Чернігівщини, і з деяких інших областей", - сказав Лямзін.

Нагадаємо, сьогодні ми повідомляли, що російська сторона в переговорах про обмін полонених почала згадувати і тіла мертвих – раніше цього не було. Така зміна риторики може бути свідченням того, що масштаби втрат особового складу настільки великі, що керівництво вже не в змозі не реагувати, приховуючи їх від населення. Передусім родичів загарбників. Та соцопитування показують, що абсолютна більшість росіян (95%) відмовляються відповідати на прямі запитання про те, що відбувається: вони розуміють, але бояться говорити.