UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна евакуюватиме перевізників, які застрягли на польському кордоні

Їх можуть вивезти на короткий термін чи до кінця блокади.

Уже близько 20 водіїв вантажівок заповнили анкети для евакуації із заблокованих пунктів пропуску на польсько-українському кордоні. Людей забиратимуть в Україну автобусами, а потім повертатимуть до своїх машин.

Про це розповів заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач у ток-шоу «УП».

Читайте також: Скільки коштує компаніям день простою на кордоні через страйк перевізників: опитування

«Наразі ми збираємо дані водіїв, котрі хочуть заїхати в Україну на короткий період часу чи до розблокування всіх пунктів пропуску. Уже є 20 керманичів, які заповнили для цього анкету. Ми бачитимемо, скільки є охочих на кожному напрямку і централізовано вивозитимемо їх автобусами, а потім повертатимемо назад до своїх транспортних засобів», - розповів Деркач.

Він розповів, що польські перевізники, які блокують рух вантажівок, живуть поруч із кордоном І весь час працювали на ринки Білорусії та Росії. Проте, за їхніми словами, зараз вони втратили цей ринок, тому хочуть захистити свій бізнес і переформатуватися виключно на роботу з Україною.

Читайте також: Польські фермери блокуватимуть кордон до наступного року

Польські автоперевізники вирішили вдатися до блокади пропускних пунктів на україно-польському кордоні, вимагаючи повернути дозволи на міжнародні автоперевезення для українських водіїв фур. Чи завершиться успіхом їхня акція? І чому їх не підтримують Єврокомісія та польський уряд?

Про те, «Чи поступиться Україна тиску польських перевізників?», читайте в статті Володимира Кравченка.

Читайте також: Рух вантажівок на українсько-словацькому кордоні відновлено – ДПСУ

Польська ділянка кордону відіграє важливу роль у забезпеченні України паливом. Отже, блокада найпотужніших транспортних переходів польськими перевізниками стала випробуванням для держави. Сергій Куюн і Наталя Курган розказують, що буде з паливом і його вартістю в Україні у статті «Польський іспит для українського паливного ринку».