UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна повторно подаватиме запит на екстрадицію Януковича

Один раз Росія вже відмовила в екстрадиції екс-президента України.

Україна буде знову вимагати екстрадиції екс-президента країни Віктора Януковича з Росії, незважаючи на те, що раніше на це вже було отримано відмову. Про це заявила генеральний прокурор Ірина Венедіктова в інтерв'ю телеканалу «Україна-24».

«Ми подавали на екстрадицію, Російська Федерація нам відмовила. Ми ще будемо подавати на екстрадицію», - підкреслила вона.

Венедіктова також додала, що до держбюджету раніше утримали так звані гроші Януковича - $1,5 млрд, однак поки в зв'язку з цією сумою триває судовий розгляд. «$1,5 млрд "зайшли" в держбюджет. У нас йде судова справа щодо цих $1,5 млрд», - повідомила вона і підкреслила, що гроші «зайшли» до держбюджету, але головне, щоб вони не «вийшли».

Читайте також: Верховний Суд відклав розгляд справи про держзраду Януковича до 16 серпня

Генеральний прокурор зазначила, що в справах проти Януковича поштовхом може стати прийнятий в кінці квітня Верховною Радою закон про спрощення процедури заочного розслідування, яка спрямована в першу чергу на представників минулої влади.

Нагадаємо, в травні 2020 року Печерський районний суд Києва обрав Януковичу запобіжний захід у вигляді утримання під вартою у справі про узурпацію влади.