UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Украерорух" закрив небо над місцем пожежі біля Балаклії

Пасажирські потяги через станцію Балаклія теж поки проходити не будуть.

Державна компанія "Украерорух", яка регулює повітряний простір України, тимчасово заборонила польоти над місцем пожежі поблизу міста Балаклія в Харківській області.

Про це, як повідомляють у прес-службі Міністерстві інфраструктури, сказав голова відомства Юрій Лавренюк.

"Украерорух" тимчасово закрив небо в радіусі 40 км від місця пожежі", - йдеться в повідомленні міністерства.

Тим часом, ДСНС відправила 350 рятувальників і кілька десятків одиниць техніки для ліквідації пожежі, яка спалахнула через вибух боєприпасів. Резервні сили, зокрема спеціалісти з піротехніки, також приведені в готовність. Також у службі повідомляють, що залізничний пасажирський транспорт тимчасово не буде проходити через станцію Балаклія. Всі потяги будуть рухатися за резервною схемою.

Читайте також: У Харківській області через пожежу на складі боєприпасів евакуйовано майже 20 тисяч населення

Нагадаємо, в ніч на 23 березня в місті Балаклія Харківської області вибухнув склад боеприпасів.Влада почала евакуацію людей з п'ятикілометрової зони в районі НП.

Як повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, на складі в Балаклії Харківської області, який вибухнув минулої ночі, до ПП зберігалося 138 тисяч тонн боєприпасів – танкові і артилерійські снаряди калібру 125 та 152 мм. Він також повідомляв, що інцидент став результатом диверсії.