UA / RU
Підтримати ZN.ua

Угорське суспільство розділене, але переважна більшість громадян підтримують українців – мер Будапешта

На думку Гергея Корачоня, позиція уряду Віктора Орбана не відповідає поглядам всього населення.

Населення Угорщини дуже розділене у своїх поглядах, але переважна більшість жителів країни підтримують український народ, попри намагання уряду поширювати проросійські меседжі. Про це заявив мер Будапешта Гергей Корачонь у інтерв’ю "Європейській правді".

"Угорське суспільство – це дуже розділене суспільство, яке перебуває під значним впливом угорської урядової пропаганди. Уряд Орбана намагається представити, ніби він – єдиний представник народу Угорщини. А насправді суспільство – поділене", – пояснив політик.

Він наголосив, що переважна більшість угорців підтримують українців, а уряд ніколи не репрезентує все суспільство.

За словами мера Будапешта, в Угорщині також дуже ефективно працює урядова пропаганда в питанні поширення фейків РФ. Внаслідок цього деякі люди вірять, що за всіма подіями стоять США. 

“Ще одна відмінність: угорський уряд позиціонує себе як друга Росії, хоча угорці насправді є більш проукраїнськими", – додав Корачонь.

Читайте також: Президентка Угорщини планує відвідати Київ на запрошення Зеленського – ЗМІ

Крім того, він запевнив, що біженці з України в цьому році отримали теплий прийом в Угорщині, особливо в Будапешті.

"Люди активно долучилися, щоби дати їм притулок. А от щойно ми передали до України партію генераторів, обігрівачів та їжу. Звичайно, є невелика частка тих, хто вірить у російську пропаганду, але серця більшості угорців – з Україною", – повторив очільник угорської столиці.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що його країна не буде підтримувати ініціативу інших членів ЄС щодо плану виділення Україні пакету фінансової допомоги наступного року.