UA / RU
Підтримати ZN.ua

Угорщина дала Україні кредит на 50 млн євро на розвиток прикордонної інфраструктури

Дві країни планують до 2020 року побудувати автостраду до спільного кордону.

Україна отримала від Угорщині кредит на суму 50 млн євро на розвиток прикордонної з цією країною інфраструктури, заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час зустрічі зі своїм угорським колегою Віктором Орбаном, повідомляється на сайті уряду.

Гройсман запропонував перейти до практичної реалізації спільних проектів. Серед них - будівництво об'їзної дороги навколо Берегово та реконструкції автомобільної дороги "Берегово-Мукачево", розширення і модернізація пункту пропуску "Берегшурань -Лужанка (Астей)", будівництво нового пункту пропуску "Нодьходош-Велика Паладь" та впровадження на ньому спільного прикордонного і митного контролю, будівництво нового мосту через річку Тису поблизу міжнародного пункту пропуску "Чоп-Захонь", автомобільного сполучення між Дийда і Берегдароц.

Глави урядів також домовилися до 2020 року побудувати автостраду до угорсько-українського кордону. Сторони також домовилися опрацювати питання про запровадження спільного прикордонного контролю на КПП і можливість поліпшення роботи існуючих КПП.

Читайте також: Канада поки не буде скасовувати візи для громадян України

Як повідомлялося, 24 листопада уряд Угорщини вирішив скасувати плату за оформлення національних віз для громадян України, про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.