UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ударивши по Києву, Путін хотів вбити якнайбільше цивільних українців в переддень саміту НАТО — експерт

Храпчинський переконаний, що для цієї операції окупанти спеціально збирали ракети. 

Авіаційний експерт Анатолій Храпчинський вважає, що російські терористи спеціально вдень атакували Київ, аби було якнайбільше жертв серед цивільного населення. Під час телемарафону він наголосив, що тактика цієї терористичної держави не змінюється з 2014 року. 

Авіаексперт підтвердив, що сьогоднішня атака була комбінованою — з застосуванням і крилатих, і аеробалістичних ракет. Росіянам важливо було провести її до того моменту, поки Київ не отримає від партнерів системи ППО. 

"З нашого боку має бути більш відпрацьований механізм щодо застосування, збільшення номенклатури озброєння та географії використання західних зразків озброєння та удари по РФ, — наголошує спікер. — Оскільки такі удари будуть продовжуватися, поки ми не знищимо такі об'єкти, які використовують для базування авіації росіяни, а також, склади чи підприємства, які виробляють ці ракети". 

Також експерт звернув увагу й на інформаційний ефект цієї атаки, яка відбулася напередодні саміту НАТО. Диктатор Владіміра Путін так хоче показали Заходу, що не планує зупинятися, навіть якщо союзники відправлять Україні більше систем ППО, озброєння та наблизять момент вступу в Альянс.

"То ж це був більш знаковий удар для Путіна, вони довго накопичували зброю. Останні масовані обстріли відбувалися з малою кількістю ракет", — підсумував Храпчинський. 

Читайте також: Посол Німеччини прокоментував масований російський обстріл українських міст

Нагадаємо, вранці 8 липня російські терористи атакувати Київ ракетами різних типів з кількох напрямків. Окупанти влучили у житловий будинок у Шевченківському районі. Під завалами чутно голоси людей, а один з трьох уражених під'їздив знищено повністю. Також є попадання по головному корпусу дитячої лікарні "Охматдит". За даними ZN.UA, постраждали відділення токсикології та реанімація. Під завалами можуть бути лікарі та маленькі пацієнти. Наразі у Києві відомо про 10 загиблих та 35 постраждалих.