UA / RU
Підтримати ZN.ua

Удари по військових цілях у Росії: Київ не має щодо цього ніяких застережень – РНБО

"Ми – не росіяни і ми не знищуємо об’єкти критичної інфраструктури, лікарні, дитсадки, школи".

В української сторони немає ніяких застережень щодо ударів по військових цілях у Росії. Про це заявив в ефірі Радіо Свобода секретар Ради нацбезпеки й оборони Олексій Данілов, відповідаючи на питання про дозвіл для використання отриманих від західних союзників озброєнь для превентивних ударів.

Читайте також: Неодноразові удари по аеродрому «Енгельс» демонструють неефективність російської ППО – ISW

«Не розумію, звідки з’являються такі дані, що ми не можемо влучати саме по військових цілях. Ми – не росіяни і ми не знищуємо об’єкти критичної інфраструктури, лікарні, дитсадки, школи. Якщо ми будемо працювати, то це будуть тільки військові об’єкти, які безпосередньо мають відношення до тих процесів, які відбуваються на фронті».

Читайте також: Підрив Кримського мосту є спецоперацією СБУ – ЗМІ

Нагадаємо, минулого місяця після ударів по аеродрому стратегічної авіації «Енгельс-2», в яких російське міноборони звинувачує Україну, Москва вирішила втричі зменшити кількість боєздатних бомбардувальників на його території. У грудні вибухи в районі «Енгельса-2» було чутно двічі  5 та 26 грудня.

Із початком російського вторгнення в Україну авіабаза Енегльс стала одним із російських аеродромів, що використовується для нанесення ракетних ударів по території України. До ударыв там регулярно базувались стратегічні бомбардувальники Ту-160 та Ту-95МС.