UA / RU
Підтримати ZN.ua

Учасники ОЗГ, серед яких інспектор патрульної поліції Миколаєва, постануть перед судом - ДБР

У разі доведення провини, наркторговцам загрожує тюремний термін до 12 років з конфіскацією майна.

© ДБР
© ДБР
© ДБР
© ДБР
© ДБР
© ДБР

У Миколаєві організоване злочинне угруповання, до складу якої входив інспектор взводу однієї з рот Управління патрульної поліції в Миколаївській області налагодило виготовлення і збут амфетаміну, повідомляє прес-служба ГБР.

Слідчі встановили, що у вересні 2019 року учасники програми ОПГ пристосували приміщення гаража під лабораторію з виготовлення психотропної речовини і збували його жителям Миколаєва.

Під час проведення обшуків в лабораторії і за місцем проживання учасників злочинної групи правоохоронці виявили обладнання, яке використовувалося для виготовлення амфетаміну в особливо великих розмірах. Комі того, знайшли чотири одиниці переробленої вогнепальної зброї, боєприпаси і канабіс.

В ході розслідування задокументували 17 епізодів злочинної діяльності ОЗГ.

Досудове розслідування завершено. 29 вересня 2020 обвинувальний акт стосовно учасників організованої групи за ч. 1 3 ст. 307, ч. 3 ст. 313, ч. 1 ст. 311, ч. 1 і 2 ст. 309, ч. 1 ст. 263 КК України направлено до суду.

Читайте також: Житомирського поліцейського судитимуть за торгівлю наркотиками

Раніше співробітнику черкаської поліції повідомили в підозрі в торгівлі наркотиками. За даними слідства, заступник начальника одного з відділів Управління стратегічних розслідувань ГУ НПУ в Черкаській області незаконно купував, зберігав і перепродував наркотики. Поліцейському інкримінують ч. 2 «наркотичної» ст. 307 Кримінального кодексу. Якщо провину поліцейського доведуть в суді, йому загрожує від 6 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.