UA / RU
Підтримати ZN.ua

Учасники Автомайдану оскаржать позбавлення водійських прав у Євросуді

Якщо Євросуд визнає неправомірним рішення про позбавлення учасників Автомайдану водійських прав, то активісти передадуть у всі іноземні посольства дані про українських суддів з вимогою заборонити їм в'їзд.

Учасники Автомайдану, які позбулися прав за рішенням українських судів, готові звертатися до Європейського суду з прав людини, якщо українські апеляційні суди не повернуть їм права. Про це повідомив координатор руху Дмитро Булатов на своїй сторінці у Facebook.

"ДАІ активно виконує злочинний наказ зверху, тепер естафету репресій проти Автомайдану перейняли суди, безпідставно і безглуздо позбавляючи активістів водійських посвідчень. Панове судді, нам зовсім не важко пройти всі судові інстанції і, врешті-решт, звернутися до Європейського суду з прав людини. На це потрібен час і певні зусилля, але ми, на відміну від вас, робимо все можливе для встановлення правового порядку у всіх сферах життя", - написав Булатов на сторінці руху у Facebook.

При цьому активіст попередив представників української влади, що в разі позитивного рішення ЄСПЛ для водіїв, дані про українських суддів буде направлено у всі іноземні посольства з вимогою заборонити їм в'їзд.

"Якщо раптом трапиться так, що Європейський суд задовольнить нашу скаргу, ми вже через годину надішлемо у всі посольства іноземних держав повний перелік прізвищ суддів, які виносили репресивні вироки. Хтозна, можливо, вам варто покататися на лижах в Австрії, тому що потім може не вийти. Цитую суддю, який позбавив водійського посвідчення нашого активіста: "Нічого особистого! Таке зараз життя!" - зазначив Булатов.

Нагадаємо, за словами координаторів автомобільної акції, ДАІ і міліція продовжують переслідувати активістів Автомайдану і їхні сім'ї.

13 січня один із координаторів Автомайдану Сергій Коба повідомив, що його зупинили співробітники ДАІ і повідомили, що його автомобіль знаходиться під арештом. Пізніше у Державній виконавчій службі повідомили, що автомобіль Коби нібито заарештовано за борги. !zn

Читайте також:

ДАІ вилучила у ста учасників автопробігу до Межигір'я водійські права

Майже тисячі активістів Автомайдану загрожує позбавлення водійських прав

Наступний Автомайдан до Межигір'я влаштують без попередження