UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ЗСУ спростували заяву британської розвідки про те, що наступ росіян на Бахмут досяг кульмінації

За останню добу ворог в цій ділянці здійснив 238 ударів. 

Речник ОК "Схід" Сергій Череватий заявив, що наступ російських військ на Бахмут в Донецькій області ще не досягнув своєї кульмінації, тому не фіксується й системного затишшя. Під час телемарафону він зауважив, що на цій ділянці фронту ведуться активні бойові дії. 

"Британська розвідка - це потужна інституція, і я думаю, що вони, напевно, роблять цей прогноз з дещо проекцією на майбутнє, - сказав Череватий. - Тому що поки ворог дуже активний на бахмутському напрямку". 

Військовий розповів, що за цю добу росіяни здійснили 238 ударів різними системами вогню, а також танками по всій ділянці бахмутського фронту. Відбулося 22 боєзіткнення. Як наслідок, росіяни втратили 142 своїх військових, ще 204 отримали поранення. 

Читайте також: Прігожин визнав, що вагнерівці не можуть прорвати оборону ЗСУ під Бахмутом – ISW

Нагадаємо, очільник ГУР МО Кирило Буданов, який кілька днів тому відвідав позиції українських військових у Бахмуті, розповів, що місто зрівняли з землею російські окупанти, додавши, що воно більше непридатне для життя. При цьому військова ситуація там не є катастрофічною, сказав Буданов.