UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ЗСУ розповіли, скільки ще ракет Х-22 є в росіян

За час повномасштабної війни по Україні вже випустили понад 240 таких ракет. 

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, що в ворога на озброєнні є сотні ракет типу Х-22. Саме ними росіяни атакували житловий будинок в Дніпрі. Під час марафону представник ЗСУ нагадав, що в України теж були ці ракети, проте всі вони були віддані агресору як "оплата за газ". 

"Мова йде про сотні ракет. Ракети Х-22 були і в нас на озброєнні. Ми передавали росіянам "борги за газ", у тому числі літаки Ту-22м3 і ті ракети також із ними, - нагадав Ігнат. - Також їх утилізували, різали на металолом. Частину віддали, частину порізали. Доля тих ракет, що вони, власне, "повертаються" в Україну. Це теж стало такими мемом на російських пабліках, що "ми вам возвращаєм"… Ось це все, що треба знати про кровожерливість росіян". 

Ракети такого типу, зазначає Ігнат, росіяни застосовують проти нас від самого початку війни. За весь час окупанти випустили по Україні вже понад 240 таких повітряних цілей. 

Читайте також: У Дніпрі росіяни, ймовірно, цілилися в інше місце — Філатов

Нагадаємо, спікер ПС Юрій Ігнат заявляв, що у ЗСУ немає вогневих засобів, здатних збивати ракети Х-22. Перехоплювати такі повітряні цілі здатні лише зенітні ракетні комплекси, які у перспективі можуть бути надані Україні західними партнерами: Patriot PAC-3 чи SAMP-T.