UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ЗСУ розповіли, коли до участі у війні можуть долучити солдатів строкової служби

Зараз не може бути здійснено ні їх звільнення, ні призов на службу. 

Начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач розповів, що до участі у війні буде залучено солдатів строкової служби лише в тому випадку, якщо бойові дії почнуться на раніше мирній території. Про це він розповів під час останнього брифінгу. 

"Військовослужбовці строкової служби, як правило, проходили службу в частинах забезпечення у тилових районах бойових військових частин. До завдань у зоні Операції об'єднаних сил вони не залучалися, тому й зараз їх спеціально до цієї зони ніхто не направляє, - стверджує Горбач. - Але можуть складатися обставини, коли і на вже вчорашній мирній території будуть бойові дії - ці військовослужбовці на рівні з усіма будуть залучені до оборони цих військових частин та оборонятимуть нашу державу зі зброєю в руках". 

Він також розповів, що в період проведення мобілізації не здійснюється  ні звільнення, ні призов військових строкової служби. 

Читайте також: Російський полонений строковик: «Нами рухав страх. Якщо підемо проти своїх, свої ж і розстріляють чи надовго посадять»

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний прозвітував про роботу українських військових станом на 20 день повномасштабного російського вторгнення. За його словами, наша армія продовжує успішно виконувати поставлені завдання, на деяких напрямках військові перейшли в контрнаступ.