UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ЗСУ проблеми з системами РЕБ через диверсійну діяльність росіян в перші десятиліття незалежності — генерал-майор Кривонос

Тим часом у ворога станом на 2022-й було вже понад 60 таких комплексів різного типу. 

В Україні проблеми із системами РЕБ, причиною цього є російські диверсії всередині ЗСУ протягом перших 20 років незалежності, розповів генерал-майор запасу Сергій Кривонос. У коментарі Liga.net він пояснив, що в нашої країни тоді ще були військові частини радіоелектронної боротьби, та з часом їх почали скорочувати. 

Як наслідок, до початку війни у 2014-му від них нічого не залишилося, наголосив він.

А Росія навпаки вкладала гроші в розвиток цієї галузі, тож до 2015-го в агресора було модернізовано та створено понад 30 комплексів різного призначення. А до початку повномасштабного вторгнення в Україну їх кількість збільшилася вдвічі. 

"Вони їх вміло й активно використовували, так само як із використанням безпілотних літальних апаратів", — додав військовий.

Читайте також: Чого хочуть росіяни досягти на фронті найближчим часом: аналіз головкома Сирського

Нагадаємо, експерти RUSI вважають, що ще один контрнаступ ЗСУ найближчим часом був би невдалим дублем. Вони наголошують, що зараз Сили оборони повинні завдавати далекобійних ударів по воєнних підприємствах та інфраструктурі РФ, а також збирати та готувати своє військо до потенційної операції у майбутньому. Захід тим часом повинен посилити санкції, аби росіяни зрозуміли, якою насправді є ціна війни.