UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ЗСУ показали фортифікацію, яка витримує влучання 155-мм снаряда. Її вже добудували

Довжина траншеї разом з ходами сполучень становить близько двох кілометрів.

У Комітеті стратегічних комунікацій ЗСУ розповіли, що на одній з ділянок фронту вже добудували фортифікаційний об'єкт, який витримує влучання 155-мм артилерійського снаряда. Відео пресслужба СтратКому показала на своїй сторінці в Facebook

Будівництво усієї фортифікації тривало три місяці. За словами командира взводу з огороджень інженерної роти 23 ОМБр Олега Коваленка, довжина траншеї разом з ходами сполучень становить близько двох кілометрів. Ціль цього об'єкта — координування оборони рубежів та безпечне перебування та відпочинок захисників. 

"Це четвертий об'єкт, збудований силами нашої інженерно-саперної роти", —  відзначив Коваленко. 

Читайте також: На півночі фортифікації зводять у прикордонні. Укріпити сам кордон неможливо — Демченко

Нагадаємо, у Міноборони підтвердили, що на фронті зараз прискореними темпами проводиться будівництво оборонних споруд, чому сприяє в тому числі погода. Відбувається це не лише там, де присутні російські війська, але й у прикордонних регіонах. Тож союзники сподіваються, що протитанкові "зуби дракона" і рови, піхотні окопи, мінні поля та укріплені позиції Сил оборони дозволять сповільнити росіян та паралізувати їх здатність використовувати тактичні переваги на фронті.