UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ЗСУ пояснили, як на роботу ППО впливає нельотна погода

Вона не заважає лише зенітно-ракетним комплексам. 

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат розповів, що останнім часом погодні умови, а саме сніг та туман, ускладнюють роботу ППО, зокрема літаків винищувальної авіації, які працюють по крилатих ракетах, та мобільних гру. Про це Ігнат розповів під час телемарафону.

"Є такий термін - нельотна погода, - наголосив Ігнат. - Зенітно-ракетним комплексам не заважає погода. А от для мобільних вогневих груп це безумовно буде проблемою, тому що погана видимість, туман, ще й ніч значно більша за день. Ну й атакують безумовно вночі, як ви бачили по статистиці, тому це дійсно ускладнює роботу саме тих підрозділів, яким потрібна візуальна прив'язка до цілі". 

Читайте також: Росія підтвердила звання ганебної країни. Ми з Байденом вже домовилися про посилення ППО — Зеленський

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський назвав п'ять причин, чому партнери повинні посилити систему ППО нашої країни: це рятуватиме життя, спонукатиме українських біженців повертатися додому з-за кордону, допомагатиме ЗСУ здобути успіх, в тому числі й у Чорному морі, захистить інфраструктуру, яку потім не потрібно буде відбудовувати, а також позбавить РФ можливості продовжувати ракетний терор. Він наголосив, що 2024-й має стати роком, коли Україна скине Росію зі свого неба.