UA / RU
Підтримати ZN.ua

У ЗСУ підтвердили, що українські бійці зайшли в Лиман (карта)

Відео наших захисників зі стелою, розташованій на в'їзді в Лиман, – правдиве.

Військовослужбовці України вже зайшли на територію тимчасово окупованого російськими військами міста Лиман Донецької області. Наразі там тривають бої, повідомив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий в ефірі телемарафону.

"Інформація, яку ви бачили у відео зі стелою і підняттям прапора, – це правда. Ми уже в Лимані. Але точаться бої. Деталі будуть згодом", – розповів він.

Череватий також пояснив, чому для наших захисників важливо встановити контроль над Лиманом. 

Читайте також: У Міноборони РФ заявили про виведення військ з Лимана

“Щоб продовжити успішну харківську операцію ... Друге, це захопити район, який відкриває ворота, по суті, для звільнення нашого Донбасу (на Сватово, на Кремінну, на Сєвєродонецьк) ... І важливий психологічний момент – оточення великого угруповання противника, який перед тим похвалився своєю непереможністю, це важливий момент для наших Збройних сил, які відчувають зараз в собі свою силу й потугу. Це нищівний психологічний момент для противника”, – додав речник.

За його словами, у місті б'ються і так звані "елітні" підрозділи армії РФ. Таким чином, ЗСУ наразі "ламають" доволі потужну оборону загарбників.

Раніше в Збройних силах України підтвердили, що в Лимані Донецької області в оперативному оточенні наших бійців перебуває близько 5,5 тисяч російських військових. Також стало відомо, що захисники звільнили п'ять населених пунктів біля Лимана