UA / RU
Підтримати ZN.ua

У зоні відчуження триває ліквідація вогнищ лісових пожеж – ДСНС

Основні зусилля рятувальників спрямовані на локалізацію трьох вогнищ.

Станом на 07:00 21 квітня рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій України продовжують гасіння пожеж на території Корогодського, Луб'янського, Паришевського, Дитятковського і Денисовицького лісництв в зоні відчуження і безумовного відселення, повідомляє пресслужба ДСНС.

Наголошується, що основні зусилля спрямовані на локалізацію трьох вогнищ (с. Розсоха, с. Крива Гора і с. Рудьки - с. Буряківка) тління пеньків, залишків деревини та одного торфовища в осередках пройдених вогнем. Для облаштування протипожежних розривів залучена важка інженерна техніка ДСНС і ВСУ. Також інженерною технікою створено 515 км мінералізованих смуг.

До гасіння залучено 1 343 людини і 299 одиниць техніки, з них від ДСНС 1 201 - особового складу та 248 одиниць техніки, у тому числі 3 вертольоти ДСНС, яким 20 квітня здійснено 189 скидів - 378 т води.

Читайте також: Пожежа у Чорнобильській зоні поблизу населених пунктів локалізують понад 1300 осіб

Нагадаємо, лісові пожежі в Житомирській області і Чорнобильській зоні почалися 4 квітня.

Через 10 днів пожежу вдалося загасити. Однак серез пилову бурю і сильні пориви вітру, 16 квітня пожежа спалахнула заново. Напередодні в Держслужбі з надзвичайних ситуацій відзначили, що загрози сховищ радіоактивних відходів та іншх критичних об'єктів інфраструктури зони відчуження немає. Проте вогонь знищив понад 30% туристичних об'єктів в зоні відсудження, в тому числі покинуті села. Радіаційна обстановка контролюється, радіаційний фон не перевищує норми.