UA / RU
Підтримати ZN.ua

У зоні ООС зафіксовано загострення ситуації

Один український військовий загинув, ще четверо бійців дістали поранення.

Російсько-терористичні війська протягом минулої доби, 6 травня, 80 разів обстріляли позиції українських військових в Донбасі. Незважаючи на раніше досягнуті домовленості про припинення вогню, обстріли бойовиками позицій бійців Операції Об'єднаних сил не припиняються. Бойові дії тривали вздовж усієї лінії зіткнення, ситуація на сході України загострилася.

Протягом минулої доби найбільш інтенсивні бойові дії тривали поблизу Кримського, Новотошківського, Луганського та Троїцького на луганському напрямку. А також Авдіївки, Пісків та Широкиного – на донецькому.

Терористи 22 рази відкривали вогонь з артилерії і мінометів, двічі застосовували танк. З артилерії калібрів 152 і 122 мм вони також двічі обстріляли Зайцеве та Нікольське (Донецька область). Підрозділи Об'єднаних сил зайняли активну оборону та дали адекватну відповідь на ворожі обстріли.

Зокрема, під час патрулювання району оборони на горлівському напрямку група військовослужбовців механізованого батальйону Збройних сил України потрапила у засідку. Прибула резервна група переслідувала окупантів та знищили трьох із них. Загалом, за даними розвідки, унаслідок бойових дій загинули троє терористів, ще п'ятеро бойовиків дістали поранення.

Нагадаємо, 30 квітня, президент Петро Порошенко оголосив про офіційне завершення антитерористичної операції на сході України та початок Операції об'єднаних сил. 16 березня президент призначив генерал-лейтенанта Сергія Наєва командувачем Об'єднаних сил.

З початком ООС на території Донбасу починає діяти особливий порядок допуску громадян.

26 березня учасники Тристоронньої контактної групи погодили безстрокове припинення вогню в Донбасі з 00:01 п'ятниці 30 березня. "Великоднє перемир'я" стало 14-м з початку війни на сході України. Усі перемир'я, які передували йому, також систематично порушувалися бойовиками.

Детальніше про перспективи деокупації/реінтеграції Донбасу читайте в матеріалі Олександра Пунтуса "Воювати по-новому" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".