UA / RU
Підтримати ZN.ua

У зоні АТО за добу загинув український військовий, ще троє поранені

Вночі сталося бойове зіткнення українських військ з терористами.

В зоні проведення АТО, наприкінці минулої доби, незаконні бандформування активізували збройні провокації практично вздовж всієї лінії розмежування, повідомляє прес-центр штабу на своїй сторінці в Facebook.

На маріупольському напрямку після 18:00 бойовики били з гранатометів і 82-мм мінометів по українських позиціях в районі Гнутова, Павлополя, Водяного, Кам'янки. Противник також обстріляв Широкіно з мінометів калібру 120-мм зенітної установки і великокаліберних кулеметів. В результаті обстрілу двоє українських військових отримали поранення.

Повідомляється, що по Красногорівці бойовики били з 120-мм мінометів і танку. Вночі під вогнем ворожих гранатометів в черговий раз опинилися цивільні будівлі в Мар'їнці.

На донецькому напрямку противник в 21:00 обстріляв зі стрілецької зброї і гранатометів шахту Бутівка і Авдіївку. Ще один український військовий отримав поранення під час обстрілу Кам'янки.

На луганському напрямку також зафіксовано різке збільшення вогневих провокацій. Тут бойовики близько 23 години зі стрілецької зброї і гранатометів вели вогонь по селищам Донець і Новозванівка. З 82-мм мінометів обстріляли Кримське.

Вночі сталося бойове зіткнення українських військ з противником. Майже з опівночі і до 2 години ночі в районі Новотошківського група бойовиків безуспішно намагалася наблизитися до позицій сил АТО. В ході цих бойових дій один український захисник загинув.

Всього за минулу добу противник 35 разів порушив перемир'я. Троє українських бійців отримали поранення, один загинув. Сили АТО 15 разів відкривали вогонь.

Як повідомлялося, Тристороння контактна група із врегулювання ситуації в Донбасі (ТКГ) домовилася про так зване "хлібне перемир'я" на час жнив з 24 червня по 31 серпня. Бойовики російсько-терористичних формувань скоротили вогневу активність, але щодня порушують режим тиші.