UA / RU
Підтримати ZN.ua

У зоні АТО за добу поранені двоє українських військових

Бойовики продовжують використовувати заборонену артилерію.

За добу бойовики у зоні АТО 48 разів відкривали вогонь по українським військовослужбовцям, у тому числі 14 разів з артилерії, яка заборонена Мінськими угодами. Внаслідок ворожого обстрілу 23 червня двоє бійців сил АТО отримали поранення.

На луганському напрямку зафіксовано 27 фактів застосування противником зброї протягом минулої доби. У районі Бахмутської траси бойовики неодноразово обстрілювали позиції українських воїнів поблизу Кримського щільним вогнем з мінометів калібру 120 і 82 мм, 122-мм артилерії. Крім того, ввечері терористи відкривали вогонь з мінометів по українським опорних пунктах неподалік Новотошківского, Новоолександрівки, Новозвановки, Щастя та Попасної. Також бойовики били з піхотного озброєння у районі Лобачевого, Донця і Нижньотеплого.

На приморському напрямку вранці бойовики обстріляли опорні пункти сил АТО в районі Широкіно і Водяного з 122-мм артилерійських систем. Увечері терористи знову здійснили обстріл з 120-мм мінометів неподалік Лебединського, а з мінометів калібру 82 мм - у районі Талаківки. Упродовж минулої доби, проросійські озброєні банди 13 разів застосовували зброю проти підрозділів сил АТО на цій ділянці фронту.

На донецькому напрямку 23 червня до світанку окупанти відкривали вогонь з протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї у районі селищ Кам'янка та Новоселівка Друга. Ввечері бойовики позначили свою присутність у районі Зайцевого обстрілом одного з опорних пунктів сил АТО з мінометів калібру 82 мм. Також бандформування тричі відкривали вогонь з гранатометів і стрілецької зброї різних калібрів по українським оборонним позиціям у південному передмісті Авдіївки. З такого ж озброєння загарбники обстріляли українських воїнів, які тримають оборону біля селища Піски.

Нагадаємо, що тристороння контактна група з врегулювання ситуації в Донбасі (ТКГ) домовилась про так зване "хлібне перемир'я", яке повинно початися 24 червня. "Тристороння контактна група підтримала звернення місцевих рад про початок так званого "хлібного перемир'я" - дотримання режиму тиші на період збору врожаю з 24 червня 2017 року і далі", - повідомила прес-секретар представника України в ТКГ екс-президента Леоніда Кучми Дарія Оліфер.