UA / RU
Підтримати ZN.ua

У зоні АТО поранені четверо українських військових

Епіцентр вогневого протистояння минулої доби припав на передмістя Авдіївки.

Російсько-терористичні війська протягом минулої доби, 14 лютого, 14 разів прицільно обстріляли позиції українських військових в Донбасі. Незважаючи на раніше досягнуті домовленості про припинення вогню, провокаційні обстріли бойовиками позицій сил АТО не припиняються.

Терористи продовжували обстрілювати українських військових, зокрема із забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Найбільш активно вони порушували режим "тиші" за темної пори доби.

На донецькому напрямку епіцентром вогневого протистояння стали передмістя Авдіївки, де окупанти відкривали вогонь з мінометів калібру 82 мм, гранатометів і кулеметів. У цьому ж районі вони неодноразово стріляли по захисниках шахти "Бутівки" з мінометів калібрів 120 мм і 82 мм і піхотного озброєння. Окрім того, важкі міномети бойовиків "працювали" поблизу Водяного та Новотроїцького. Ці обстріли супроводжувались вогнем з гранатометів різних видів і стрілецької зброї. По захисниках Красногорівки терористи гатили з озброєння БМП та цілого арсеналу стрілецької зброї.

На луганському напрямку бойовики обстріляли позиції сил АТО неподалік Троїцького та Лозового з мінометів калібру 120 мм. А з гранатометів різних видів, стрілецької зброї і великокаліберних кулеметів бандформування гатили по оборонцях Травневого і Майорська.

Нагадаємо, напередодні бойовики п'ять разів обстріляли позиції Збройних сил України. Унаслідок ворожих обстрілів троє українських військових отримали поранення.

Під час засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську у середу, 20 грудня, було погоджено безстрокове припинення вогню з 00:00 23 грудня.

Проте бойовики порушили його у той самий день. Вони провели провокаційні обстріли українських позицій на Світлодарській дузі з БМП, мінометів і гранатометів. Загалом з початку "різдвяного" перемир'я було зафіксовано лише один день повного режиму" тиші".