UA / RU
Підтримати ZN.ua

У журналіста Бутусова діагностували коронавірус

Журналіст разом із сім'єю залишатиметься на самоізоляції до повного одужання.

В українського журналіста, головного редактора інтернет-видання «Цензор.НЕТ» Юрія Бутусова діагностували коронавірус.

«У мене коронавірус. Щойно отримав висновок лабораторії «Діла». Вважаю за потрібне повідомити всім, з ким я контактував донедавна», - написав він у Facebook.

За словами журналіста, у нього субфебрильна температура 36,9-37,2 і невелика ломота в суглобах: «Зараз почуваюся добре, жодних проблем немає».

Бутусов також закликав звертати увагу на такі симптоми, оскільки епідемія коронавірусу в Україні не закінчилася.

«Якщо б не епідемія, я міг би і не звернути увагу, проте в такому випадку краще не зволікати з тестуванням. Його роблять дуже швидко, це не створює великих незручностей», - додав він.

Журналіст не знає, де міг заразитися коронавірусом, але дотримуватися самоізоляції вдома.

«У мене все є, я на самоізоляції вдома, сім'я також буде на самоізоляції до моменту повного одужання», - уточнив Бутусов.

Редакція ZN.UA бажає колезі й автору «Дзеркала тижня» Юрію Бутусову легкого перебігу хвороби та якнайшвидшого одужання.

Читайте також: У світі зафіксовано новий антирекорд по зараженню коронавірусом за добу – ВООЗ

Минулого місяця епідеміологічна ситуація в Україні значно погіршилася, кількість нових випадків інфікування щодня зростає. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов пояснив цю тенденцію небажанням українців дотримуватися правил профілактики коронавірусу.

У МОЗ доручили лікарням готуватися до другої і третьої хвиль COVID-19, які очікуються з настанням осінніх холодів. Міністр Степанов також анонсував продовження карантину і перегляд умов чинного адаптивного.

Залежно від епідситуації, Україну поділять на «зелену», «жовту», «помаранчеву» і «червону» зони, у кожній з них діятимуть власні правила і обмеження. Нагадаємо, карантин в Україні діє з 12 березня, перший етап послаблення обмежень розпочався 11 травня.