UA / RU
Підтримати ZN.ua

У мешканця Кропивницького вилучили арсенал зброї та вибухівку: фоторепортаж

У СБУ не виключають, що боєприпаси призначалися для провокацій напередодні Дня Незалежності.

Мешканця Кропивницького затримав за підозрою в незаконному зберіганні зброї, боєприпасів і вибухівки. Правоохоронці вважають затриманого ватажком злочинної групи, що спеціалізується на торгівлі зброєю. Служба безпеки України перевіряє інформацію про використання боєприпасів для провокацій напередодні Дня Незалежності з метою дестабілізації суспільно-політичної обстановки, повідомили в СБУ й обласній поліції у вівторок, 17 серпня.

Під час обшуків у підозрюваного вилучили:

Вилучені предмети відправили на експертизу. Затриманому оголосили підозру в незаконному поводженні зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами. Якщо провину підозрюваного доведуть в суді, йому загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі.

У СБУ зазначили, що затриманий раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, зокрема за незаконне зберігання і продаж зброї.

Слідство вважає його лідером злочинної групи, до складу якої входять кілька місцевих мешканців. Вони, за оперативними даними, намагалися налагодити канал підпільного збуту засобів ураження. Клієнтів підшукували за допомогою зв'язків у кримінальних колах.

Операцію провели слідчі обласної поліції за оперативної підтримки СБУ та під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури.

Читайте також: СБУ провела антитерористичні навчання в Умані напередодні приїзду паломників-хасидів: фоторепортаж

Як повідомлялося, з початку 2021 року оперативники СБУ виявили в Донецькій і Луганській областях понад 40 схованок зі зброєю, боєприпасами та 200 кг вибухівки. Їх обладнали диверсійні групи «Л/ДНР» у 2014 році.